Samfunnsengasjement

Vi fikk besøk fra Nordlandet ungdomsskole

8. klasse arbeidslivsfag fra Nordlandet ungdomsskole var på besøk hos oss i Abyss og fikk blant annet lære om yrkesmuligheter innen havbruksnæringen.

Vi fikk besøk fra Nordlandet ungdomsskole

Besøket ga elevene et innblikk i hva en leverandør av arbeidsbåt- og undervannstjenester jobber med til daglig. Elevene fikk høre litt om hvordan vi opererer en av landets største flåter av arbeidsbåter, ROV’er (fjernstyrte undervannsfartøy), dykker- og servicefartøy.

Et hav av yrker og muligheter

Hilde Eeg, som er HR/bemanningsansvarlig i Abyss, tok seg av elevene under besøket. Hun startet med en presentasjon, hvor de fikk en gjennomgang av selskapets arbeid og muligheter. Det ble lagt vekt på karrieremulighetene hos Abyss og hvilke utdanningsretninger som kan bane vei for en jobb i maritim næring. 

Jeg viste elevene en oversikt over maritime studier og tekniske utdanninger som kan lede til spennende jobber innenfor selskapet, sier Hilde.

Praktisk omvisning og demonstrasjon

Etter presentasjonen tok elevene turen ned til verkstedet, hvor de fikk møte Arne Frisvold Grøtta, en tidligere lærling innen fjernstyrte undervannsoperasjoner, som nå er fast ansatt. Arne viste frem selskapets StealthCleaner og andre ROV'er, noe som vakte stor interesse. Elevene fikk også prøvesitte stolen i en av containerne hvor ROV'ene styres fra, noe som ga de innsikt i det praktiske arbeidet med undervannsoperasjoner.

Fokus på kjønnsbalanse

Under besøket ble det også snakket om viktigheten av kjønnsbalanse i maritim sektor. 

Vi snakket om at vi ønsker oss flere jenter ombord og på land. Det passet da ekstra godt at de fikk hilse på Vilde Færøy Solheim, vår industrimekaniker-lærling, forteller Hilde Eeg.

Som en del av omvisningen fikk elevene også se et av Abyss sine servicefartøy som lå til kai for reparasjon. Da fikk de innblikk i utfordringene og arbeidet som kreves for å holde flåten operativ. Mannskapet ombord jobbet med kranene og fikk også vist frem to av våre ringvaskere.

En inspirerende opplevelse

Besøket fra Nordlandet ungdomsskole var en stor suksess. Elevene var ivrige, fulgte godt med og stilte mange gode spørsmål. Slike initiativer er viktige for å bygge bro mellom utdanning og arbeidsliv, og for å sikre at flere unge ser mulighetene som finnes i maritime yrker.

Vi er alltid veldig glade for å få besøk av fremtidens arbeidstakere og setter stor pris på å få vise frem vår flotte virksomhet. Det er viktig å dele vår kunnskap og erfaring med unge, nysgjerrige elever, avslutter Hilde. 

Er du interessert i en karriere i Abyss? Send inn åpen søknad eller se våre ledige stillinger her.


Abyss’ sine Islandsfarere

21 juni 2024

Ombord på servicefartøyet Fosnafjord finner du mannskapet Emil, Åge og Jakob. De er en del av Abyss sin serviceflåte på Island.

Julehilsen fra Abyss

22 desember 2023

En julehilsen til alle våre kunder, samarbeidspartnere og Abyss-venner fra daglig leder Victor Jan Jensen.

Scroll til toppen