Samfunnsengasjement

Havfruer på besøk hos Abyss

Fredag 17. november hadde vi besøk av engasjerte jenter fra Aure, Averøy, Hustadvika, Kristiansund og Smøla i forbindelse med årets "Havfrua Nordvest".

Havfruer på besøk hos Abyss

Abyss var siste post under dag 1 av det 3 dager lange programmet som strekker seg over to helger i november. Som deltaker på Havfrua Nordvest får jentene vært med til forskjellige plasser i fylket, Kristiansund, Smøla, Molde og Misund, for å oppleve det regionen har å by på av fiskeri, havbruk og den blå næringen.

Gruppen fikk en omvisning på hovedkontoret vårt i Melkvikan Næringspark, var innom verkstedet og fikk tatt et pust i bakken med en matbit, mens Maria Gunnersen fortalte om hennes karriere i Abyss og livet om bord. Maria har jobbet i rederiet i 5 år og begynte som dykker, deretter matros og nå skipper på båten "Fosna".

Det var tydelig at jentene lot seg engasjere av Marias presentasjon og karrierevei, for spørsmålene lot ikke vente på seg fra den engasjerte Havfrue-gjengen. 

«For Abyss er det en prioritet å støtte opp om viktige tiltak som Havfrua Nordvest, og mulighetsrommet det skaper. Ikke bare er det mangel på fagarbeidere, men vi trenger også flere jenter inn i bransjen.» - sier HR leder i Abyss, Hedda Evjen.

Målgruppen for prosjektet er alle jenter som går i 9. og 10. klasse og på videregående skole, opp til 20 år. Det er gratis å delta og det meste blir ivaretatt av prosjektledelsen.

Dette er et fantastisk opplegg som er viktig for den fremtidige rekrutteringen til bransjen. Stadig flere vil til sjøs men det er en jobb å gjøre for å øke kvinneandelen i de blå yrkene, og dette er et arrangement som jobber direkte med den problemstillingen. Vi applauderer initiativet som kommer fra Nordmøre Fiskebåt AS med Birgit Dyrhaug i spissen.

Vi ønsker lykke til med resten av programmet. Takk for at vi fikk være med og vi håper vi kan ønske en ny gruppe velkommen tilbake neste år!


Julehilsen fra Abyss

22 desember 2023

En julehilsen til alle våre kunder, samarbeidspartnere og Abyss-venner fra daglig leder Victor Jan Jensen.

Scroll til toppen